Magyar
English

Szolgáltatásaink /FÉMMENTES KORONÁK

Fémmentes fogpótlás, inlay/onlay készítés

Sokszor előfordul, hogy egy nagy tömés - főleg gyökérkezelt fogakból - többször is kiesik. Sajnos egy-egy csücsök letörésével is gyakran találkozunk.

Ennek az oka az, hogy gyakran problémát okoz a nagyméretű, több fogfelszínt érintő esztétikus tömések készítése. Sokszor már olyan mértékű a foghiány, hogy egy egész csücsköt is pótolni kell. A napjainkban alkalmazott "fehér" tömőanyagok erre a célra sokszor nem alkalmasak.

Ilyenkor felmerül a korona készítése, ehhez viszont sok ép és értékes fogszövetet kell feláldoznunk!

Az Inlay/onlay készítése a tömés és a korona közötti "átmenet", amely tökéletes esztétikai és funkcionális eredményt ad. Az eljárás során eltávolítjuk az összes szuvas vagy meggyengült foganyagot, a régi töméseket, és az így kialakított formáról lenyomatot veszünk. A fogtechnikus ez alapján elkészíti a színben és formában megfelelő fémmentes fogművet, amit egy speciális ragasztóval rögzítünk.

Rendelőnkben lehetőség van szájban egy alkalommal elkészített direkt Inlay/onlay készítésére is!
Ez egy merőben új technológia, ami a foganyag maximális megőrzésére törekszik, csökkenti a hibalehetőséget, költséghatékony, és csak egyszer kell felkeresni a fogorvost!

Ha pl. hiányzik egy fog, a hiány melletti fogakba tömésnyi üreget fúrunk, lenyomatot veszünk, és erre elkészül egy üvegszállal megerősített inlay-inlay híd. Így szintén elkerülhető a fogak felesleges lecsiszolása!PreceDent Fogászati és Endodonciai Centrum - Telefon: 20/567-69-25

Készítette: Axel-Net Kft.