Magyar
English

Szolgáltatásaink /GYÖKÉRKEZELÉS (ENDODONCIA)

A gyökérkezelésről

A gyökérkezelés szó sajnos sokunknak fájdalmat, gócbetegséget, cisztát, letört fogat, sok szenvedés után foghúzást, és még csupa - csupa negatív dolgot juttat eszünkbe.

Ez nem alaptalan, hiszen a tökéletes gyökérkezelés - főleg a hátsó fogaknál - az egyik legnehezebben kivitelezhető fogászati beavatkozás. Sokszor egyszerűbbnek tűnik a fájós fogat kihúzni.

Egy fog elvesztése azonban sok bajjal járhat. Bedőlnek a szomszéd fogak, kiemelkedik a szembelévő fog, gyullad az íny, kattog az állkapocs, egyoldalivá válhat a rágás stb. Egy hiányzó fog pótlása drága feladat, és ép fogak lecsiszolásával is járhat!

A PreceDent Fogászat nagy hangsúlyt fektet a fogak maximális megőrzésére: rendelőkben a gyökérkezeléseket erre specializálódott szakorvosok végzik.

Sokszor máshol már reménytelennek, kihúzásra ítélt fogak kezelését is sikerrel elvégezzük modern érzéstelenítéssel, türelemmel, szakértelemmel.

Hogyan történik a kezelés?

1. Érzéstelenítés
2. Kofferdam felhelyezése
3. Gyökerek fertőtlenítése
4. Szüksége esetén ózonkezelés
5. Gyógyszeres zárás vagy gyökértömés elkészítése

A hosszútávú sikeresség záloga a jó szájhigiéne és a gyökérkezelt fog korrekt inlay-onlay pótlással, koronával történő ellátása!


További részletek a gyökérkezelés történetéről, gyakorlati kivitelezésérőlPreceDent Fogászati és Endodonciai Centrum - Telefon: 20/567-69-25

Készítette: Axel-Net Kft.